Af van mijn eieren!

fotobroedsekipBroeds. Chantal is broeds. In de hoek van het kippenhok heeft ze, heel zorgvuldig, een nestje gebouwd. Iedere dag kwam er een ei bij. Tot zes, zes is een mooi aantal om op te broeden. En daar zit ze nu op. Zorgvuldig, de tere eischalen mogen niet breken. En een constante temperatuur moeten de eieren houden, wel twintig dagen lang. Net zolang tot het struif is getransformeerd tot pluizig kuiken. Het is afzien, Chantal was er op voorbereid. Weinig eten, weinig drinken. Alles voor haar kinderen.

Die nooit kinderen worden. Chantal is een alleenstaande chick. Er is geen haan die naar haar kraait. Niet dat ze niet aantrekkelijk is, oh nee zeg. Chantal is een heuse diva. Maar de mannen.. ze zijn eenvoudigweg niet in de buurt. Het leven van een urban chick gaat niet over rozen. Van seks is het dit seizoen niet gekomen. En dus zijn de eieren onbevrucht. Chantal kan zitten tot sint-juttemis.

Is het ethisch om een kip met een kinderwens te laten broeden tot ze er bij neervalt? Nee. En dus liggen er nu acht adoptie-eieren onder het verendek van de broedende moederkloek. In de hoop dat er straks, over twintig dagen geknuffeld kan worden met acht schattige adoptie-kuikentjes…